Cum să obții codul de plată pentru factura Enel

Gestionarea eficientă a facturilor de utilități este esențială pentru orice gospodărie sau afacere. Enel, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică din România, oferă mai multe modalități pentru a obține și plăti facturile de electricitate. Un element esențial în acest proces este codul de plată. Acest articol îți va explica detaliat cum să obții codul de plată pentru factura Enel, oferind pași concreți și soluții pentru diverse situații.

Ce este codul de plată?

Codul de plată este un identificator unic atribuit fiecărei facturi emise de Enel. Acesta facilitează procesul de plată, asigurându-se că suma achitată este asociată corect cu contul tău. Codul de plată poate fi utilizat la diverse metode de plată, cum ar fi online, la ghișeu sau prin intermediul aplicațiilor mobile.

Modalități de a obține codul de plată pentru factura Enel

1. Pe factura fizică

Cea mai simplă modalitate de a găsi codul de plată este să verifici factura fizică pe care o primești prin poștă. Codul de plată este de obicei imprimat pe prima pagină a facturii, într-o secțiune dedicată informațiilor de plată. Aceasta este o metodă directă și rapidă pentru cei care preferă documentele fizice.

2. Factura electronică

Enel oferă opțiunea de a primi factura în format electronic prin intermediul email-ului. Dacă ai optat pentru această metodă, vei primi factura direct în căsuța de email. Codul de plată va fi afișat clar pe factura PDF atașată email-ului. Pentru a te înscrie la acest serviciu:

 1. Accesează site-ul Enel: Intră pe www.enel.ro și conectează-te la contul tău sau creează unul dacă nu ai deja.
 2. Opțiuni de facturare: Navighează la secțiunea „Facturare” sau „Setări cont”.
 3. Factură electronică: Alege opțiunea de a primi factura prin email și completează informațiile necesare.

3. MyEnel – Portalul online

MyEnel este portalul online dedicat clienților Enel, care permite gestionarea contului și accesarea informațiilor despre facturi. Pentru a obține codul de plată prin MyEnel:

 1. Conectează-te la MyEnel: Intră pe portalul MyEnel și autentifică-te cu datele tale de utilizator.
 2. Secțiunea „Facturi”: Navighează la secțiunea „Facturi” sau „Istoric facturi”.
 3. Detalii factură: Selectează factura pentru care dorești codul de plată și vei vedea toate detaliile, inclusiv codul de plată.

4. Aplicația mobilă MyEnel

Aplicația mobilă MyEnel este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS și oferă o modalitate rapidă și comodă de a gestiona facturile și plățile. Pentru a obține codul de plată folosind aplicația:

 1. Descarcă și instalează aplicația MyEnel: Disponibilă în Google Play Store și Apple App Store.
 2. Autentifică-te în aplicație: Conectează-te cu datele contului tău MyEnel.
 3. Accesează „Facturi”: În meniul principal, găsește și accesează secțiunea „Facturi”.
 4. Vizualizează detaliile facturii: Selectează factura relevantă pentru a vedea codul de plată.

5. Contactarea Serviciului Clienți

Dacă întâmpini dificultăți în găsirea codului de plată prin metodele menționate, poți contacta Serviciul Clienți Enel pentru asistență:

 1. Număr de telefon: Sună la 021 9977 (număr apelabil din orice rețea, disponibil 24/7).
 2. Email: Trimite un email la [email protected] explicând situația și solicitând codul de plată.
 3. Vizită la un punct de lucru: Poți merge direct la unul dintre punctele de lucru Enel pentru asistență personalizată.

Sfaturi utile

 • Păstrează-ți datele de acces: Asigură-te că datele tale de acces la MyEnel sunt actualizate și securizate. Acest lucru îți va permite să gestionezi eficient contul și să accesezi rapid informațiile necesare.
 • Verifică email-ul regulat: Dacă primești factura electronică, verifică-ți email-ul regulat pentru a nu pierde notificările importante legate de plăți.
 • Utilizează notificările: Activează notificările în aplicația MyEnel pentru a fi la curent cu emiterea facturilor și termenele de plată.

Concluzie

Obținerea codului de plată pentru factura Enel este un proces simplu și accesibil prin mai multe metode. Indiferent dacă preferi factura fizică, factura electronică, portalul MyEnel sau aplicația mobilă, Enel oferă soluții convenabile pentru a-ți gestiona plățile. În caz de dificultăți, Serviciul Clienți Enel este întotdeauna disponibil pentru a oferi asistență. Prin utilizarea acestor resurse, vei putea să îți menții contul în ordine și să eviți eventualele întârzieri sau probleme legate de plăți.

About the Author: ioana

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *