Beton amprentat în Vâlcea aplicat de specialiști

ProPavaje lucrează de peste 15 ani în domeniul producției de pavaje din beton amprentat în România, fiind specializați în pavaj amprentat, beton amprentat vertical și orice tip de pavaj decorativ din beton estampat.

Echipa poate spune cu încredere că, după 15 ani de activitate, nu există mai multe necunoscute în domeniul lor de activitate. Sunt atenți, meticuloși și cu mult stil, asigurându-se de fiecare dată că depășesc așteptările clienților.

Fie că este vorba de pardoseli din beton amprentat, beton vertical sau pardoseli din beton lustruit, ei răspund la toate cererile. Știu că pavajele au potențialul de a crea o estetică incredibilă atunci când sunt realizate de specialiști calificați și experimentați!

Ce este betonul amprentat?

Această tehnică nu este deloc nouă, este folosită în țări occidentale (Australia, Canada, Statele Unite, Franța, Regatul Unit) precum și în județul Vâlcea de mult timp. Betonul amprentat oferă atât rezistență cât și un finisaj plăcut în diferite culori, în funcție de preferințe.

Tehnica betonului amprentat include mai multe etape. Dar, pe scurt, acestea sunt etapele: se toarnă formula specială de beton armat, se nivelează, apoi, după aplicarea culorii și a desprinderii, suprafața se tamponează, se spală (excesul de culoare și praf) și se dă cu lac.

Finisajul (amprentarea) se realizează cu ștampile speciale numite matrițe și poate reproduce unu la unu aspectul pietrei, ardeziei, cărămizii, lemnului, etc. Avantajul este că atunci când se utilizează echipamente de înaltă performanță și materiale de calitate, întregul proces de lucru durează mai puțin timp.

Unde se poate utiliza betonul amprentat?

Betonul amprentat poate fi utilizat cu rezultate spectaculoase pentru pavarea trotuarelor, aleilor, drumurilor de acces, autostrăzilor, zidurilor, treptelor, fațadelor, grădinilor, pereților, parcurilor, promenadelor, curților, în jurul piscinelor, rampe, garduri, săli de expoziții sau hanuri, terase, locații publice sau private.

Indiferent de spațiul pe care doriți să-l pavați, interior sau exterior, vertical sau orizontal, pavajul din beton amprentat Valcea este o soluție. Se poate realiza în aproape orice tip de spațiu, oferă o gamă variată de culori și este extrem de flexibil în ceea ce privește designul.

Avantajele betonului amprentat

Este un pavaj foarte rezistent la razele UV, ciclurile de îngheț/dezgheț și la șocuri și lovituri. Betonul amprentat nu se crapă dar nici nu se deformează. Este un pavaj continuu și iarba nu crește deasupra.

Betonul amprentat poate fi aplicat pe orice tip de suprafață (orizontală, verticală, interior sau exterior). Este un pavaj impermeabil care poate fi curățat foarte ușor. De asemenea, are o întreținere ușoară și nu necesită personal calificat pentru întreținerea sa.

Un alt avantaj important este gama variată de matrițe și culori (cele 24 de culori pot fi amestecate între ele). De asemenea, reproduce cu succes aspectul pietrei, ardeziei, cărămizii, lemnului, etc. la un preț mai mic, iar timpul de execuție este foarte scurt (200-300 m2 pe zi).

Care sunt dezavantajele pavajului de beton amprentat?

Odată realizat, dacă trebuie să se facă o lucrare dedesubt, pavajul va trebui spart. Dacă nu se întreține corespunzător (cu lac de întreținere), se degradează în timp. Dacă nu se dă cu lac o dată la fiecare doi ani, nu este potrivit pentru zonele cu trafic pietonal intens.

Betonul amprentat pentru suprafețe verticale

Betonul amprentat pentru suprafețe verticale, cunoscut și sub numele de beton amprentat vertical, beton vertical sau beton polimer, este ideal pentru ziduri, trepte, fațade, pereți, garduri, plinte și orice tipuri de suprafețe verticale, interioare sau exterioare.

Utilizarea betonului vertical în decorații poate oferi numeroase avantaje atât estetice cât și practice. Este extrem de personalizabil, ceea ce înseamnă că poți alege dintre o mare varietate de modele, texturi și culori pentru a se potrivi perfect cu nevoile tale.

Un alt avantaj al utilizării betonului amprentat vertical în construcția de ziduri și pereți de grădină este întreținerea sa redusă. Este o opțiune excelentă pentru cei care caută o soluție de construcție durabilă, atractivă și cu întreținere redusă.

 

About the Author: Ovidiu

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *